Hoppa till innehåll

Tidsfördriv

Senaste tiden har vi inte behövt sitta och fundera vad vi riktigt skall hitta på. Senaste tiden som i senaste dryga halvåret. Bland annat har det stått bastubygge, matsals- och köksrenovering och anläggning av äppelodling på menyn. Så här skrivet i korta ord ser det plötsligt inte så mycket ut men dagarna har gått.

Projekten ovan kräver alla egna inlägg men sen har det funnits en hel del andra små projekt, en del årligen återkommande och en del livet på en gård.

Lammningens slutresultat blev 6 livliga krabater.

lamm evita

Kycklingsprojektet är alltid mer eller mindre ett kaos. Efter 2-3 månaders ruvning kom det en kyckling i hönshuset. Lill Agda blir väl omhändertagen av sina två mammor. Det tar normalt 3 veckor från ägg till kyckling. I äggkläckningsmaskinen blev första omgångens framgångsprocent 0. Andra omgången blev lite bättre med 7 kycklingar.

maskinkycklingar

Mina 100 tomatfrön blev till slut, efter för tidig utplantering i växthuset, 8 plantor.

Barock-kompisarna från Undra sa flundra har igen filmats i vår övre sal.

”Ungdomarna” har gallrat i en del av vår skog. Det är några mycket driftiga ungdomar från byn som uträttar underverk så fort de sätter sina fötter på vår gård. De fick ta hälften av träden de fällde och av det gör dom grillkol som dom säljer. Här hittar ni deras kol.

En brunn har grävts.

brunn

Ruinerna efter det som en gång var en ladugård har grävts fram. Inget litet projekt. Det krävs, i vårt fall, en otroligt skicklig farbror med en enorm grävmaskin.

ingmar föuse 1