Tycker i vanliga fall att squash är ganska tråkigt . Och så kommer det ju dessutom så många från varje planta! Men för att nu lyckas med i alla fall en sak i odlingarna så brukar det vara bra att ha squashen med. Hur som helst så blev det en för mig ny sort i år, Yellow Crookneck. Bästa squashen jag haft!
I det här fallet gör det inte något att den är ännu mer produktiv än jag tycker ”vanlig” squash brukar vara. Kryllar av dom i buskagen.
Små solar och blommor ser dom ut som på dipptallriken. Väldigt neutrala och lite smöriga i smaken. Barnvänliga.
Fina framför allt som färska men också friterade till chips.
Har också testat följa morotskakreceptet men istället för morot blev det squash. Jag har lagt in dom i ättikslag med lök och persilja. Dom har fått slinka med i smoothies och soppor. Även om jag är positivt överraskad och inställd till den här squashen så finns det ju nog en gräns för hur mycke man kan göra av med. Därför har jag nu börjat plocka blommorna.
Här är dom fyllda med ost och chili, doppade i en smet och friterade.
Ser kanske inte så aptitligt ut men riktigt gott var det.
Men nu börjar jag snart ha fått nog så dom som ännu växer i landet får komma med på nästa Älvtorg.