Det ordnas en kursdag om cider och äpplen på Vallonia hotel i Korsholm onsdagen den 17 december 2014 klockan 14-18.
Andreas Sundgren från Brännland en bit från Umeå driver företaget Brännland Cider.
Han berättar om sitt företag och hur han tänkte när han kom på idén att börja producera iscider.
Vilka krav ställs det för att odla äpplen kommersiellt i ett nordligt klimat, och vilka egenskaper ska äpplena ha för att vara lämpliga för cider? Det kan odlaren Carl-Johan Waller berätta om.
Under dagen ska vi reda ut begreppen, inspireras och diskutera.
Vad är en traditionell riktig cider?
Vad är en iscider, hur gör man en sån?
Hur kan framtiden se ut för äppelodling, cider- och isciderproduktion på båda sidorna av kvarken?
Anmälan senast fredagen den 12.12 till YA:s studiesekreterare
Tel. 06-324 2377 eller e-post vuxcenter@yrkesakademin.fi
Kursavgift 40 € faktureras deltagarna.
I avgiften ingår kaffe och smörgås.
Programblad bifogas.
Frågor; kontakta Jonas Harald, 050-548 3400