Hoppa till innehåll

Ekotanterna och Slow Food Ostrobothnia

På onsdagen träffades Ekotanterna och Slow Food Ostrobothnia här på Lallis. I äkta Ekotantstil var det knytkalas under temat smått och gott. Choklad, nötter, honungsrostade popcorn, rågkakor, kladdkaka, gluten- och sockerfri experimentkaka.

slow eija

När så likasinnade träffas har diskussionen en tendens att löpa bra och ut åt många olika håll. Vi hann täcka grisslakt och styckning av en halv tjur, frihandelsavtal, mjölka kossor i chile, REKO, odlande ungdomar i cuba, jordgubbsodling och restaurangdagen och mycke mer! Orsaken till att vi möttes var för att planera ett samarbete på höstens Älvtorg. I vilken form vi samarbetar är ännu under planering men blir nog bra och gott.

slow gulare

Vår sal i övre våningen har rum för knappt 4o personer i nuvarande utformning. Bara vi når rätt punkt på prioriteringslistan, riva tillbyggda skrubben i salen, blir det sittplatser för ca 50.  Vi har fått en hög restaurangbord och stolar så allt bara väntar på att vi ska få tid. Tid till att riva, fixa, greja, städa, kocka, göra reklam osv. Ideerna finns också redan.

Här kan ni läsa lite mer om oss Ekotanter: http://www.ekotanterna.n.nu/

Och här om Slow Food Ostrobothnia: http://slowfoodostrobothnia.com/

Och här om REKO: http://www.ekonu.fi/reko/