Siirry suoraan sisältöön

Mehustamon tiedot

21.8 2023 mehustamo avautuu syksyksi.

kross o press2016

Puristamme omenasi ja päärynäsi mehuksi.

Voit valita raakamehun tai pastöroidun mehun.

Raaka mehu kaadetaan omiin astioihisi kuten sankoihin tai vastaaviin, ei pulloihin.

Pastöroitu mehu pakataan 3 litran Bag-in-Box -pakkaukseen, jonka toimitamme teille.

Varaa aika tai soita numeroon 0449899018

 

Hinnasto omeniesi mehustamiseen:

Raakamehu 1 €/l

Pastöroitu 3 litran Bag-in-Box -pakkauksessa 6,50 €/pakkaus

Maksu käteisellä tai kortilla.

 

pastör o fyllare 2016

 Huomioitavaa:

- Hyvät omenat tuottavat hyvää mehua.

- Vähimmäismäärä 50 kg (noin 5 kauppakassia).

- 50 kg tuottaa noin 25 litraa mehua.

- Jauhoiset ja pehmeät omenat tuottavat vähemmän ja sopivat paremmin soseeksi.

- Jos valitset raakamehun: Ota mukaan sanko, jossa on kansi valmiille mehulle.

- Omenoiden tulisi olla mieluiten puhtaita. Vaikka laittamme omenat vesihauteeseen, tiukasti kiinni olevat epäpuhtaudet eivät irtoa. Emme ota vastaan eläinten laiduntamia omenia.

- Raakamehu säilyy jääkaapissa jopa viikon. Pidempää säilytystä varten voit pakastaa sen tai pastöroida. Pastörointi: Lämmitä mehu 75 asteeseen 15 minuutin ajan ja pakkaa sitten ilmatiiviisti. Tällöin mehu säilyy jopa vuoden.

- Pastöroitu Bag-in-Box -mehu säilyy huoneenlämmössä jopa vuoden. Avattuna jääkaapissa se säilyy muutaman viikon.

- Tyypillisesti mehustus kestää noin 20 minuuttia.

- Meidän mehustuksen aikana voitte esimerkiksi kierrellä omenatarhassa.

 

Ajanvaraus:

- Ajan mehustamolle voit varata verkkovarausjärjestelmämme kautta täältä: Varaa aika tai soittamalla numeroon 0449899018Mehustuskaudella äänenvoimakkuus on korkea, joten puhelimeen vastaaminen on rajoitettua. Mutta vastaan aina kun pystyn.

- Valitse omenamäärä vaihtoehdoista. Alle 150 kg omenamäärät käsitellään alle puolessa tunnissa, kun taas suuremmat määrät vaativat lisää aikaa. Suurille omenamäärille kannattaa ottaa yhteyttä Christineen puhelimitse, jotta varataan tarpeeksi aikaa.

- Valitse sopiva päivä ja kellonaika vapaista ajoista kalenterista. Saavu ajoissa varattuna aikana, jotta aikataulu pitää. Varmista myös, että olette oikealla viikolla ja päivänä.

- Lisätietokenttään ilmoitatte, haluatteko raakamehuanne, eli pastöroimatonta mehua. Raakamehu kaadetaan asiakkaan mukana tuomaan astiaan, mieluiten sankoon. Jos lisätietokentässä ei mainita mitään, oletetaan, että mehu pastöroidaan ja pakataan Bag-in-Box -pakkauksiin.

- Täytä myös yhteystietonne. Sähköpostiosoite tarvitaan varausvahvistuksen ja muutoskoodin lähettämiseen, jos haluatte muuttaa tai perua varauksen. Peruutukset ja muutokset voidaan tehdä enintään 48 tuntia ennen mehustusaikaa verkkovarausjärjestelmän kautta. Myöhemmät muutokset tehdään sähköpostitse tai puhelimitse Christinen kanssa (info@lalle.fi, 0449899018).

- Ette löydä sopivaa aikaa varaussysteemistä? Silloin on vaihtoehto "Vapaa jättö". Voitte jättää omenanne tilallemme milloin tahansa nimellä ja puhelinnumerolla varustettuna, niin puristamme ne, kun aikataulussa on aukko, ja ilmoitamme, kun ne ovat valmiita. HUOM! Tarkistakaa ensin, että Mehustamo on auki lähivinoina päivinä, jotta omenat eivät seiso liian kauan! Kerromme aukiolosta verkkosivumme etusivulla ja Facebookissa.

Saapuessanne mehustamolle:

Kun saavutte mehustamolle, otamme teidät vastaan ja kerromme aikataulustamme. Kun on teidän vuoronne, voitte alkaa kaataa omenanne mehustamon ränniin. Poistakaa huonot omenat ja työntäkää loput luukun kautta sisään. Hoidamme pesun, puristuksen, karkean suodatuksen, pastöroinnin ja täyttämisen Bag-in-Box -pakkauksiin noin 20 minuutissa. Ilmoitamme, kun voitte alkaa kantaa laatikkojanne autolle. Tämän jälkeen hoituu maksu käteisellä tai kortilla

Ifall ni lämnar era äpplen:Häll era äpplen i våra gröna grönsakskorgar ifall ni har mycket stora såar/lådor eller pafflådor. På detta sätt blir det mer ergonomiskt för oss och äpplen står luftigt och bra och ni behöv inte komma ihåg era kärl när ni hämtar musten. Lägg era äpplen på våra lastpallar som är utradade på gården. Skriv namn och telefonnummer på en lapp som sätts i en påse under några äpplen så de inte blåser iväg. Vi hör av oss när det är färdigt. Vi har lappar och påsar i en postlåda bredvid musteridörren.