Hoppa till innehåll

Den nya musteriutrustningen.

Som vanligt är det spännande när det närmar sig mustningstider. När vi just hunnit lära oss utrustningen och trott oss veta vad vi klarar av med den går vi och skaffar helt nya maskiner.

kross o press2016Här står tvätten, krossen och pressen på rad. Första grovfiltreringen sker i baljan som står på golvet. Efter det kommer ännu en lite finare filtrering innan allt far ner i en tank.

pastör o fyllare 2016

Från tanken pumpas musten till pastöriseringsapparaten i bakgrunden för att värmas till 79 grader innan den slussas vidare till upptappningsapparaten.

Med den nya utrustningen kommer hela processen från äppel till must i en bag-in-box nu ta ca en halv timme beroende på mängden äpplen och hur pratglada vi är.

Vi kommer ha öppet i första hand på helgerna och vartefter vi får dagarna uppbokade sätter vi till fler dagar.  Finns det tillräckligt med efterfrågan kör vi på alla dagar i veckan.

Som om inte det räcker med nyheter kommer vi även ta i bruk ett bokningssystem på internet. Det kommer öppna om någon dag och det kommer få ett eget inlägg.